Gondozási Központ

Ajánljuk szíves figyelmébe a Gondozási Központ Szentendre szociális szolgáltatásait

Házi segítségnyújtás keretében tapasztalt, szakképzett gondozóink a gondozásra szorulók otthonában segítenek személyi gondozás vagy szociális segítés formájában pl. a közvetlen környezet rendbetételében, fürdetésben, szükség esetén etetés, gyógyszerek felíratása és kiváltása, gyógyszeradagolás, bevásárlás, hivatalos ügyek intézésében, ill. minden olyan dologban, ami az ember életminőségén javítani tud. Az egyedül élő idősek magányának oldására is nagy segítség a gondozónőink jelenléte.

A gondozás megkezdése előtt a környezettanulmány során u.n. gondozási szükséglet vizsgálatot (GSZV) végzünk, melyben meg kell állapítanunk, hogy egyáltalán fenn áll-e a gondozási szükséglete az igénylőnek? E nélkül, és orvosi dokumentumok bemutatása nélkül ellátást nem nyújthatunk.

  • Idősek és a demens betegek nappali ellátásaként Idősek Klubját működtetünk a Gondozási Központ Szentendre székhelyen (Szentendre, Sztaravodai út 2.).

A nappali ellátás fontos része az otthonukban élő idősek életének, csökkenti az egyedüllét és a magány érzését, segítséget nyújt a társas kapcsolatok ápolásában is. Fontos, hogy a közösségi életet kedvelő, a közösségi élet szabályait betartó személyek tudják igénybe venni ezt az ellátást.

Az ellátás keretében biztosítunk: kreatív foglalkozásokat, a személyi tisztálkodás lehetőségét, szükség esetén a ruházat mosását, napi háromszori étkezést, hivatalos ügyek intézését, egészségügyi gondozást (vérnyomás,- vércukormérés), napközbeni gyógyszerezést, életviteli-életvezetési tanácsadás-mentálhigiénikus szakemberünk segítségével, napi torna és ingyenes gyógytorna lehetőségét.

A csoportos és egyéni foglalkozatás, és programok az előre elkészített Havi foglalkozatási terv alapján történnek, mely elkészítésekor maximálisan alkalmazkodunk az idősek igényeihez.

A klubban időskori demenciában szenvedők ellátására is van lehetőség. Ehhez a szakemberek rendelkezésre állnak, és az épületünkben adott a biztonságos tárgyi környezet.

Az Idősek Klubjában lehetőség van napi háromszori étkezés (reggeli, ebéd, uzsonna) igénybevételére is.

  • Szociális étkeztetés keretében napi egyszeri meleg étkezést (ebédet) nyújtunk azoknak, akik azt önmaguk részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem tudják biztosítani. Lehetőség van a normál étrenden kívül diétás (diabetikus, lisztérzékeny) ebéd igénybevételére is, melyhez azonban szükséges az erre vonatkozó szakorvosi dokumentumok, diagnózis bemutatása.

Az ellátások igénybevétele önkéntes, melyért a jövedelmi viszonyok függvényében személyi térítési díjat kell fizetni. A térítési díjakat és az igénybevétel feltételeit Szentendre Város Önkormányzatának Képviselő-testülete helyi rendeletben szabályozza.

A szolgáltatás biztosításához a dokumentumok kitöltésében segítünk, azonban a szükséges iratokat maradéktalanul be kell mutatni. Ezek az alábbiak: személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, nyugdíjszelvény, zárójelentések és egyéb orvosi papírok. Az ellátás megkezdése előtt az előre egyeztetett időpontban környezettanulmány céljából felkeressük otthonában az időst, ahol pontosítjuk az igényt és azt, hogy miben tud segíteni intézményünk.

Az ellátás(ok) megkezdésekor Megállapodást köt a Gondozási Központ az ellátottal, amely részletesen tartalmazza a szolgáltatás időtartamát, formáját és módját valamint a fizetendő személyi térítési díjat.

Az Intézmény ellátásairól személyesen és telefonon is érdeklődhet az alábbi elérhetőségeken:
Gondozási Központ Szentendre
2000 Szentendre, Sztaravodai út 2. (a 11-es főút mellett, saroképület)
Tel.: 06/26-311-964, Fax.: 06/26-301-397
e-mail: gondozasikozpontszentendre@gmail.com

Fenntartó: Szentendre Város Önkormányzata (2000 Szentendre, Városház tér 1-3.)