Figyelem! Március 30-tól tűzgyújtási tilalom!
Tisztelt Lakosság!
 
A járványhelyzetre tekintettel 2020. március 30-tól az avarra és a kerti hulladékra égetési tilalmat rendeltem el Pilisszentlászló területén. A tilalom a szabadban való égetésre és a tüzelőberendezésekre is vonatkozik. Tehát avarból és kerti hulladékból a veszélyhelyzet megszűnéséig tilos a tűzgyújtás! 
 
Mindenkit arra kérek, hogy vegye komolyan a rendelkezést. Tudjuk, hogy a koronavírus nagyon súlyos légzőszervi problémákat, légzési elégtelenséget, fulladást is okozhat. Ezért fokozottan ügyelnünk kell arra, mit lélegzünk be. A közelmúltban több kutatás is rámutatott, hogy a szennyezett levegő súlyosbítja a koronavírus hatását. 
Kiderült, hogy a vírus megtapad a fűtésből, közlekedésből és egyéb szennyező forrásból származó apró, finomszemcsés részecskék (PM) felületén, és így a fertőzésveszély is megnövekszik. Szakértők szerint minél szennyezettebb egy terület levegője, annál gyorsabban terjedt a koronavírus. Ezért a további károk megelőzésére mindenképp indokoltnak tartom a tűzgyújtási tilalmat.
 
Kérem továbbá Önöket arra is, hogy figyeljenek oda, milyen minőségű tüzelőanyaggal fűtenek.
 
Az égetési tilalom betartását mindannyiunk védelme érdekében fokozottan ellenőrizzük.
 
Vigyázzunk egymásra!
Tóth Attila 
polgármester