Honvéd utca, Petőfi tér és Apátkúti patak hídáteresz felújítása
Kedves Falubeliek!
Múlt héten a Honvéd, Rózsahegy és Vadrózsa utca lakói a kivitelező (SWIETELSKY Magyarország Kft.) által postaládákba szórt értesítéséből részben tájékozódhattak, hogy az elkövetkezendő kb. egy hónapban felújítási munkálatok várhatóak a Honvéd utca környékén. Ezzel kapcsolatban ma reggel volt a munkaterület átadás-átvétele a Honvéd utca kimaradt szakaszának a felújítására és az utcához tartozó híd komplett cseréjére vonatkozóan. A beavatkozási területről készítettem egy egyszerűsített vázrajzot (kék színnel jelölve), aminek műszaki tartalma az eddig elkészült Honvéd utcai szakaszhoz igazodik, míg a híd az egészségház előtt cserélt hídhoz hasonlóan készül el. A munkálatok alatt a közelben deponálási, közlekedési terület(ek) lesznek kijelölve, aminek a megfelelő használata és elkerítése a kivitelező felelősségébe tartozik (a térképen magenta színnel jelölve).
Nagyon fontosnak tartom megemlíteni, hogy a munkák jelentős részében úgy zajlanak, hogy a közlekedést ne akadályozzák, de kérek mindenkit, hogy a megszokotthoz képest a biztonság kedvéért inkább 5-10 perccel korábban induljanak el úticéljaik irányába a későbbi kellemetlenségek elkerülése érdekében. A kivitelezésnek két sarkalatos pontja lesz! Az egyik a hídnak a cseréje, a másik pedig az aszfaltozás!
1.  Híd csere: a kivitelezést mindenképpen úgy oldjuk meg, hogy a híd utáni területek elérhetőek maradjanak, amit úgy tudunk megvalósítani, hogy pár méteren ideiglenes út/híd elhúzás történik az Árnyas utca irányába. Ehhez a híd jobbszélén a közterületen található fenyőfa és bokor eltávolításra kerül.
2.  Honvéd utca Rózsahegy utca felől a Petőfi térig történő aszfaltozása: sajnos itt megoldhatatlan a feladat a közlekedés korlátozása nélkül, ezért az önkormányzat minimum egy héttel előre jelezni fogja, hogy melyik reggeltől lesz 24 órás személyforgalom korlátozás. De ebben az esetben sem kérdés, hogy szükség szerint a rendőrség, a mentő, az orvos, az orvosi ügyelet, a tűzoltók esetében átjárást fogunk biztosítani, bevállalva az esetleges kár javítását!!
Tisztelettel szeretném megkérni a Honvéd utcai híd után lakó tulajdonosokat, hogy a megjelölt nap ismeretében, előre gondolkodva keressék annak lehetőségét, hogy a halaszthatatlan ügyeket ne erre a napra időzítsék, illetve kérem azon falubeli társaimat is akik nem érintettek a lezárásban, hogy a rokonoknak, a barátoknak, az ismerősöknek lehetőségeik szerint biztosítsanak parkolási helyet ezen időpontban. Az önkormányzat a környéken próbálja majd segíteni a parkolást, de a sportöltöző területét – és szükség szerint –, akár a sportpálya első részét is kijelöli az érintett ingatlantulajdonosoknak a személygépkocsijuk tárolás céljából! Az ezzel kapcsolatos részleteket a szórólap fogja tartalmazni.
Köszönettel,
Tóth Attila,
polgármester