Játszóeszközök fejlesztése Pilisszentlászlón

Pilisszentlászló önkormányzata az elmúlt időszakban két pályázatot nyújtott be, melyek azt célozzák meg, hogy a településünkön fejlesztéseket tudjunk végrehajtani annak érdekében, hogy az itt élő gyermekek biztonságos és minőségi játszóeszközökön tudjanak játszani. Az egyik pályázat eredménye megszületett; a Vadvirág Óvoda kapott lehetőséget, hogy fejlessze az udvaron található eszközöket. A másik pályázat eredményére még várunk, de bízunk benne, hogy a kis focipálya is hamarosan otthont ad egy új és modern játszótérnek. Röviden szeretném ismertetni a pályázatok tartalmát.

Pilisszentlászlói Vadvirág Óvoda játszóeszköz fejlesztése

Magyar Falu Programon nyert támogatás összege 4.971.262 Ft; a kivitelezés 2020. július 27-én indul és az időjárástól függően, 2-3 napot vesz igénybe. A jelenlegi játékokat szakértő megvizsgálta, és amit lehet, átviszünk a kis focipályára, ami pedig nem biztonságos, azt leselejtezzük. Felújításra kerül és áthelyezzük a focipályára a várat a csúszdával és egy kis házikót. Ezúton kérem a szülőket, hogy fokozottan figyeljenek majd a gyermekek biztonságára, míg az áttelepített játékok beszerelése megtörténik a pályán, melyet a szülők önkéntes munkában vállaltak. Köszönöm nekik az önkéntes munkájukat; jó érzés látni, hogy ilyen példaértékű összefogás létre tud jönni a faluban.

Az óvoda udvarára kerülő új eszközpark a következőket tartalmazza: 1 db laphinta, 1 db fészekhinta, 1 db mérleghinta, 1 db kéttornyos vár. Az ütés csillapítást gumiszőnyeggel oldjuk meg. Emellett az önkormányzat saját forrásból megrendelte a fa homokozó korhadt elemeinek és a homoknak a cseréjét, valamint  2 db árnyékoló ponyva telepítését.

Közterületi játszótér létesítése – „Madárlesen az erdőben”

A Magyar Falu Program pályázatot hirdetett közterületi játszótér létesítésének céljából, melynek keretén belül a települések maximum 5 millió forint értékben pályázhatnak. Pilisszentlászló önkormányzata sikeresen benyújtotta a „Madárlesen az erdőben” című pályázati anyagát és izgalommal várjuk a döntést. Amennyiben pozitívan bírálják el a pályázatot, 2021 év tavaszán a kis focipályán egy vadonatúj játszótér épül, ahol minőségi játszási és rekreációs lehetőségek nyílnak meg minden gyermek és szüleik számára. Településünk ezzel gazdagodhat egy környezetébe illő biztonságos és sokoldalú lehetőségeket biztosító játszóeszköz parkkal és reményeink szerint a gyermekek jövő év tavasszal birtokba vehetik majd az új hintákat, az egyensúlyukat gyakorolhatják rugós játékokon vagy akár 4 személy is tud egyszerre libikókázni. A domboldalon lesz egy mászó kalandpark, mely egy őrtoronyba vezet és szédületes élmények is várnak a kicsikre a körhintán.

Bízom benne, hogy a második pályázat is sikerrel zárul és a támogatásból meg tudjuk valósítani terveinket.

Tóth Attila

polgármester