Kérdőíves felmérés a település fűtési helyzetéről

A WWF Magyarország felkérésére önkormányzatunk mintatelepülésként csatlakozott egy nemzetközi projekthez, amely többek között a lakossági tűzifa felhasználását vizsgálja. Olyan települést kerestek, ahol nincsen kiépített földgázvezeték, így a tűzifán kívüli más fűtési módok lehetősége korlátozott.

A projekt célja megvizsgálni, hogy településünkön egyrészt milyen lehetőségek vannak a tűzifa hatékonyabb felhasználására, másrészt pedig milyen alternatívák vannak annak esetleges kiváltására energiahatékonyságon (pl. épületszigetelés), vagy más fajta, fenntartható fűtési megoldáson (pl. hőszivattyú, mini-távhőrendszer) keresztül. A végeredmény egy hatástanulmány lesz, amelyre majd lakossági fórumon keresztül visszajelzéseket is várnak. Egy ilyen tanulmány jó alapot jelent a konkrét megvalósítást lehetővé tevő későbbi pályázatok fejlesztéséhez.

Első lépésként a jelenlegi fűtési helyzetet szükséges felmérni.

Ehhez a WWF Magyarország munkatársai augusztus 31 – szeptember 4. között minden háztartást fel fognak keresni, egy kb. 10-12 percet igénybe vevő kérdőívvel, amely az épület energetikai jellemzőire, a fűtési szokásokra kérdez rá.

A projektről bővebb információ itt érhető el: https://wwf.hu/munkank/projektjeink/bioscreen-cee/

Kérem, hogy segítsék a kérdőívezők munkáját az együttműködésükkel!

A minél pontosabb helyzetfeltárás a településünk közös érdeke.

 

Pilisszentlászló, 2021. augusztus 23.

 

 Tóth Attila

polgármester