Közvéleménykutatás az avar és kerti hulladék égetésről

Tisztelt  Szentlászlóiak!

Falunk jövője közös ügyünk. Közös ügyeinkben pedig úgy hozhatjuk meg a legjobb döntéseket, ha meghallgatjuk egymást. Egy olyan ügyben kérjük véleményét, amely megosztja a lakótársakat és a két szélsőség, a teljes megengedés és teljes tiltás között kell a legkisebb rosszat, olyan ésszerű megoldást találni, amely „kicsit fáj” de azért még a többség elfogadja.

Ne várjunk csodát: az égetés/nem égetés problémáit ez a kérdés sem fogja teljesen megoldani, de ésszerű kompromisszumokat mindig lehet kötni.

Ön is elmondhatja véleményét és segíthet, hogy ez ügyben milyen irányban folytassuk a munkát. Kérem, vegyen részt Ön is ebben a közéleti párbeszédben, és a válaszok közül jelölje be azt, amelyikkel leginkább egyezik a véleménye.

Vannak, akik szerint teljesen meg kellene tiltani az avar és kerti hulladék égetését. Minden háztól elviszik már a zöldhulladékot zsákba összegyűjtve, karókat, faágakat összekötve 1 m-es darabokra vágva. Mások viszont úgy gondolják, hogy a jelenlegi, heti két alkalommal történő égetési lehetőséget ne csökkentsük tovább – pont az a baj, hogy ilyen kevés alkalommal lehet égetni így az engedélyezett napon akkor is meggyújtják, ha nedves.

Ön szerint?

  • Szerintem teljesen meg kellene tiltani az avar és kerti hulladék égetését
  • A heti két nap avarégetésre maradjon meg
  • Heti egy alkalmat tűzgyújtásra még elfogadhatónak tartok, de ez ne legyen hétvége
  • Legyen havi egy alkalom
  • Nekem ez nem olyan fontos, nem foglalok állást.
  • Más a véleményem, a lényeget leírva a következő:

 

Kérem ezen adatlapot legkésőbb 2018. május 17-én éjfélig dobja be a községháza postaládájába. 

Az adatlap letölthető: innen !

 

Köszönöm, hogy elmondta a véleményét!

Pilisszentlászló, 2018. május 3.

Pilisszentlászló Község Önkormányzata