Lakossági fórum

Beharangozó

Égető problémák

Meghívó lakossági fórumra

 

Két, egymással kapcsolatos témában szeretnénk lakosaink ötleteit, javaslatait közös beszélgetés keretében összefogni, feldolgozni. Mindkét téma a tüzeléssel, égetéssel kapcsolatos.

Örök–zöld(hulladék) gondok

Pilisszentlászlón a jelenlegi szabályozás értelmében heti kétszer, hétfői és pénteki napokon lehet a kerti zöldhulladékot elégetni. Azon túl, hogy néhányan ezt a szabályozást sem tartják be, újra és újra felvetődik a kérdés: károsítjuk főként saját, valamint környezetünk egészségét tavasztól őszig a metszéssel, fűnyírással, gyomtalanítással keletkező hulladék elégetésével, télen pedig a helyünk, helyzetünk sajátosságából fakadó fűtéssel.
Ez utóbbin nagyon sokat nem tudunk változtatni, de lehet kissé enyhíteni a légszennyezést ésszerű és pénztárca kímélő módszerekkel.

Gyergyai Csaba
helyi vállalkozó ez utóbbi témában ad nekünk megfontolandó tanácsokat, ötleteket.

Laczkó István
a zöldhulladék égetésével kapcsolatos problémák és javaslatok összefogásában nyújt segítséget.

Többször indult már lakossági kezdeményezés a zöldhulladék égetésének szabályozására.
Ebben a témakörben jelenleg a község vezetése szeretne összefogni a lakossággal, hogy több szempontból is a legelfogadhatóbb szabályozást lehessen közös erővel kialakítani.
Tóth Attila polgármester úr a fórumon való részvételével törekszik erre a közös megoldásra, melyre a testület minden tagját, mint ahogy a helyi lakosságot is szeretettel és bizalommal várjuk!
Itt a lehetőség, hogy ne csupán elégedetlenkedjünk, hanem egymás véleményét figyelembe véve cselekedni is képesek legyünk.

 

2017. november 10-én 18 órától
várjuk az érdeklődőket, tenni vágyókat a Polgármesteri Hivatal épületében.

 

Kérjük Önöket, jöjjenek el, nyissunk a párbeszéd felé, alakítsuk közösen jövőnket!