Mikulás ünnepség

Már hagyománnyá vált, hogy minden évben ellátogat kis falunkba a Mikulás, gyerekeink nagy-nagy örömére. Este díszes szánján érkezett, melyet hó hiányában a krampuszai húztak. „Mikulás futás” keretében a gyerekek mikulás sapkában futottak a Mikulás elé, mely nagy versenyfutást jelentett a gyerekek számára.

„Vajon ki látja meg elsőnek a Mikulást és ki ér oda legelőször hozzá ?” Ezek a kérdések hangzottak el és találgatások a verseny elején, sőt többen bizton állították, hogy ők lesznek az elsők ! Nagy izgalom ez az elején 🙂 A főtérre már együtt érkeztek a gyerekek, a Mikulás és a krampuszok. A gyerekek már nagyon várták, hogy énekelhessenek és szavalhassanak a Mikulásnak. Ebben volt segítségünkre Szinnai Zoli és Ferencsák István, akik gitárjátékukkal segítették és színesítették az estét. Mindenki boldogan és bátran énekelte a dalokat. Utána mindenki egyenként átvehette a csomagját. Van aki félve, van aki már bátrabban ment oda a Mikuláshoz. A végén közös körjátékkal, énekkel köszöntek el a Mikulástól és a krampuszoktól.

A felnőttek is nagyon várták ezt a napot, mert rájuk is gondolva és a zord időjárás miatt meleg teával, forralt borral és süteménnyel vártunk mindenkit. Az egész falu itt együtt ünnepelt és boldogan nézték gyermekeik örömteli arcát. Számunkra ez a legszebb és a legboldogabb pillanat egyike :))

Köszönjük mindenkinek a sok-sok segítséget !!!