Szlovák Nap Pilisszentlászlón 2023. június 24-én

2023. június 24-én szerveztük meg a hagyományos szlovák nemzetiségi napi rendezvényünket a Waldorf Iskola udvarán, amelynek keretében 2. alkalommal főzőverseny is lebonyolításra került. 5 csapat főzött finomabbnál finomabb ételeket. A rendezvény nyitásaként a szlovák nemzetiségi önkormányzat elnöke majd Tóth Attila polgármester köszöntötte a megjelenteket.

Először a Pilisszentlászlói Vadvirág Óvoda szlovák csoportja adta elő a nagyon aranyos kis műsorát, ezután a Pilisszentlászlói Nefelejcs Népdalkör szlovák népdalokat adott elő, majd a Kerepesi Nyugdíjas Klub tagjai szórakoztatták a vendégeket. Ezután a Pilisszentkereszti szlovákok népdalokat és táncot adtak elő, majd a Rákoskeresztúri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat képviselői, akik első ízben jöttek el településünkre igen magas színvonalú műsor adtak elő. Következett a Visegrádi Férfi kórus, majd a Kóspallagi Szlovák Önkormányzat vezetője gyönyörű verssel szórakoztatta a résztvevőket. A műsor befejezéseként a Pomázi Tűzoltózenekar adta elő műsorát, melyre a megjelent vendégek táncra perdültek.

A műsor befejezése után került sor a főzőverseny eredményhirdetésére, melyen két első helyezettet hirdettünk.

A műsor és a főzőverseny eredményének kihirdetése után a versenyen főzött ételekkel, valamint a szlovák asszonyok által sütött süteményekkel kínáltuk a vendégeket. A finom vacsora után a Montana zenekar játszotta a talpalávalót.

A rendezvény a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt 300.000 Ft támogatásával valósult meg.

Dombai Gáborné

Pilisszentlászlói Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke