Változások a Községháza és a Könyvtár nyitvatartásában

Kedves Falubeliek!

E hét kedden tartott testületi ülés keretében egyeztettünk a falunkat érintő energiaválság kihívásairól, azon belül elsődlegesen a villamosenergia drasztikus áremelésének a költségvetésünkre gyakorolt pénzügyi hatását taglaltuk, illetve a szolidaritást és példamutatást szem előtt tartva hoztuk meg a döntésünket. Előterjesztés készült az új önkormányzati hivatallal kapcsolatos intézkedési javaslatokról, illetve a régi önkormányzati épület használati rendjét is racionalizáljuk. Természetesen a döntés előtt a helyiségeket rendszeresen használó (illetékes) személyekkel a lehetőségeket átbeszéltük és elmondhatom, hogy közös akarat mentén, teljes konszenzusban sikerült a régi községháza épületének téli időszakban történő használatával kapcsolatban megállapodásra jutni.

Egy korábbi (2022. július 5.) testületi ülésen döntés született a település közvilágításának korszerűsítéséről is. A napokban történt meg a szerződéskötés, melynek első mérföldköve a falu teljes területét érintő koncepcióterv készítése (jelenlegi állapot bemutatása, fejlesztési feladatok meghatározása, világítás szimuláció készítése, LED-ekkel üzemelő közvilágítási világítótestek alkalmazhatósági követelményeinek meghatározása, korszerűsítendő területek MSZ_EN 13201 szabvány szerinti útbesorolása, tervezett LED lámpatestek és fényvetők típusai, közvilágítási bővítések és megtakarítási kimutatás).

 

Az óvoda és egészségház tekintetében korlátozó intézkedés nem történt, viszont a takarékosság lehetőségéről egyeztettem a Vadvirág- és Waldorf óvoda vezetőivel, illetve dr. Bartha Zsolttal. A takarékosságot célzó irányok ellenére az épületek az eddig megszokott formában állnak rendelkezésre a gyerekek és a falu lakói előtt. A sportöltöző pedig sajnos eddig sem volt alkalmas téli használatra.

2022. október 1.–2023 március 31. között a régi- és új önkormányzati épületek az alábbi formában vehetők igénybe!

 

Régi községháza épülete:

  • Az épület teljes területén kb. 5–10 °C temperáló fűtés lesz.
  • A könyvtár két helyiségét cserépkályhával fűtjük fel szobahőmérsékletre a hét első három napján (hétfő–szerda) és ehhez igazítjuk a könyvtár nyitvatartását és a megrendezésre kerülő programokat is.

 

Új községháza épülete:

  • Személyes ügyfélfogadás minden szerdán délelőtt 8:00–12:00 óra között lesz, kivétel 2022. december 22. és 2023. január 2. között, amikor is a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatalban igazgatási szünet került elrendelésre.
  • Átmeneti időszak biztosítása érdekében október 3–5. között a megszokott nyitvatartásban lesz személyes ügyfélfogadás.
  • Az onkormanyzat@pilisszentlaszlo.hu e-mail cím a hét minden napján működik és „home office” formában történik a munkavégzés.
  • A fogadóórák (polgármester, főépítész) továbbra is a meghirdetett formában vehetők igénybe.
  • A többi napon az épületben kb. 5–10 °C temperáló fűtés lesz.

 

Az Európában zajló események tükrében nem beszélhetünk jó/rossz helyzetről, hanem csak rossz/rossz opcióról. Nehéz télnek nézünk elébe, ezért mindenkit fokozottan kérek, hogy figyeljen oda szeretteire, barátaira, ismerőseire, szomszédaira és lehetőség szerint segítsük egymást ott, ahol csak tudjuk, és amennyiben szükségesnek érzik, kérem forduljanak bizalommal az önkormányzat bármely tagjához a közös megoldáskeresés érdekében.

 

Tisztelettel,

Tóth Attila,

polgármester