„Zöld Óvoda” kitüntető címet kapott a Vadvirág Óvoda

Az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár 2019-ben tizenharmadik alkalommal hirdette meg a Zöld Óvoda és az Örökös Zöld Óvoda nyílt pályázatot óvodák számára.

2018. szeptember 06. és 2019. szeptember 05. között összesen 236 feladatellátási hely nyújtotta be pályázati anyagát (48 intézmény első alkalommal, 78 intézmény második alkalommal, 66 intézmény harmadik alkalommal, 41 intézmény az Örökös Zöld Óvoda címre, 3 intézmény pedig Zöld Óvoda Cím megtartásra pályázott).

Az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára és az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára meghozta döntését a Zöld Óvoda és Örökös Zöld Óvoda pályázatokról és a Pilisszentlászlói Vadvirág Óvoda a környezeti nevelés terén végzett többéves szakmai munkája elismeréseként először nyerte el a Zöld Óvoda kitüntető címet.

Az oklevelek átadására és az ünnepélyes eredményhirdetésre 2020. január 23-án 10:30 órától szakmai nap keretében került sor Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban (Budapest, Vajdahunyadvár), melyen a nyertes feladatellátási helyek vezetői között a Vadvirág Óvoda intézményvezetője Nádasi Gyula Gáborné vette át a díjat. László Tibor Zoltán helyettes államtitkár gratulát az eddigi eredményekhez és további sikeres munkát kívánt.